top of page
voorbeeld-vetkin-tape_edited.jpg

Aanvullende therapieën en supplementen

Alles voor een zo effectief mogelijke behandeling

Kinesiologische (medische) taping

Soms adviseer ik om na een behandeling nog één of meerdere kinesiologische tapes te plaatsen. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.

Kinesiologische tapes, of medische tapes, worden voornamelijk gebruikt voor pijnverlichting en worden ingezet na een therapeutische behandeling zoals osteopathie.

De effecten van manuele therapie, zoals osteopathie, stoppen zodra de handen het lichaam van het paard loslaten. Hoewel een na-effect van de behandeling uren tot weken na de behandeling plaatsvindt, is er geen actieve stimulatie van het musculoskeletale systeem meer.

 

Echter, wanneer je de primaire behandeling ondersteund door het vakkundig aanbrengen van kinesiologische tape, blijft er een constante stimulatie van de huidreceptoren waardoor het effect van de behandeling verlengt wordt.

Ik heb de cursus “medical taping” bij Equine studies gevolgd en ik maak gebruik van de producten van Vetkintape®.

Kinesiologische tapes kunnen het effect van de primaire behandeling, bijvoorbeeld een manuele behandeling zoals osteopathie, verlengen en verbeteren. De tapes zijn geen vervanging voor de behandeling, maar spelen altijd een secundaire rol. Taping kan een positieve invloed hebben op de lichaamsfuncties van het paard en hierdoor is het een handig hulpmiddel welke zeker bijdraagt tot het succes van de behandeling.

kinesiology taping for horses. Renate Ettl. 2016

Bit- en bridlefitting

In Oktober 2016 heeft Chrissy de opleiding van het International College for Professional Bitfit Consultants (ICPBC) afgerond. Sinds die tijd is zij werkzaam geweest als bitfitter door heel Nederland en heeft zij veel ervaring opgedaan.

Vanaf 01-07-2024 neemt Chrissy geen nieuwe klanten meer aan, en zal zij zelf vrijwel geen fittingen zelf meer doen maar verwijst zij door naar het ICPBC-register. In dit register staan alle fitters (inter)nationaal die de erkende uitgebreide jaaropleiding hebben gedaan. 

 

 

Bestaande klant en toch een (hulp)vraag? Stel hem gerust.

daam portet.jpg

Suppletie

voorbeeld-suppletie_edited.jpg

Soms adviseer ik na een behandeling om een aanvullende therapie te starten door middel van supplementen, bijvoorbeeld bij de betrokkenheid van organen.

Ik ben distributeur van NML Health, daarom ben ik vrijwel altijd voorzien van de supplementen van Puur en Phytonics. Beide merken staan bekend om de zuiverheid van de samenstelling en de effectiviteit van deze. 

Een vraag of interesse? Neem direct contact op met Chrissy.

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op.

Simon Vestdijk Erf 18

3315 CR Dordrecht

06 - 48 511 308

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Je bericht is verstuurd

bottom of page