top of page
bitmagazine.jpg

       Mijn Behandeling

 

Alles over mijn missie, wat je kunt verwachten en wat mij onderscheidt als de behandelaar voor jouw paard

portet chrisdaam 2_edited.jpg

Mijn missie

Doordat ik jarenlange ervaring heb met het trainen van paarden van klanten van recreatief niveau t/m de lichte tour heb ik veel affiniteit met biomechanica bij het (sport) paard.

 

Door mijn werk als osteopaat werden veel van de dagelijkse uitdagingen en vraagstukken tijdens de trainingen beantwoord. Toch merk ik dat een behandeling valt of staat met een kritisch oog naar externe factoren zoals de manier van trainen, maar ook harnachement en management van het paard.

Ik kijk dus naar jouw paard ook onder andere vanuit een trainersvisie; wat valt op qua bespiering en welke beperkingen of juist krachten heeft jouw paard bijvoorbeeld? En hoe kan je dit verbeteren?

 

Ik geef na een behandeling daar gerichte tips en tricks voor (zoals passieve oefeningen), kijk een keer mee met jouw training en/of overleg met jouw eigen instructeur hoe we samen jullie zo goed mogelijk kunnen helpen.  

Een behandeling zorgt dus niet alleen voor effectiever trainen, maar effectiever trainen zorgt ook voor een succesvollere behandeling. Mijn missie is deze cirkel rond krijgen, zodat sport en welzijn in harmonie kunnen gaan en elkaar kunnen versterken. 

Een behandeling zorgt dus niet alleen voor effectiever trainen, maar effectiever trainen zorgt ook voor een succesvollere behandeling. Mijn missie is deze cirkel rond krijgen, zodat sport en welzijn in harmonie kunnen gaan en elkaar kunnen versterken.

Chrissy Fens

Uitleg, begeleiding en samenwerking

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om uitleg te geven op de vraag “waarom”. Zo zal ik je tijdens een consult meenemen in anatomie en biomechanica, uitleggen wat ik tegenkom en hoe dat in het lichaam werkt. Voor mij is dit een tweede natuur; kennisoverdracht. Als je begrijpt waarom iets is leer je beter met het probleem omgaan. Dit is een grote stap naar kennisverbreding en daardoor indirect ook welzijnsverbetering.

Doordat ik meerdere opleidingen heb gevolgd waaronder Sport Horse Manager (waarin je leert een brede blik op het management te krijgen), ICPBC (opleiding bitfitting), IPOS coach (teugeldrukmetingen) kan ik met een brede blik meekijken.

 

Daarnaast werk ik graag samen met andere professionals met dezelfde visie maar met een andere expertise, zoals dierenartsen, zadelmakers, tandartsen en hoefsmeden.

 

Ik denk graag met je mee!

bitmagazine.jpg
chrissy osteo_edited.jpg

Wat kan ik verwachten?

  • Van te voren ontvang ik graag eventuele relevante dierenartsverslagen, evenals een ingevulde anamnese (intakeformulier). Zo kan ik goed voorbereid aan de behandeling beginnen.

  • Op de afgesproken dag zie ik graag dat jouw paard gepoetst en droog op stal staat en dat ik ruimte heb om ruim om jouw paard heen te lopen en te behandelen. Dit is voor de veiligheid van jouw paard en die van mij!

  • Een afspraak duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de bevindingen.

  • Na de behandeling adviseer ik om wat rust in te bouwen en daarmee bedoel ik: niet trainen of alles waarmee een houding gemaakt wordt! Afhankelijk van de ernst van de bevindingen varieert dit tussen de 2-5 dagen, waarin er dus niet getraind mag worden maar wel gemobiliseerd moet worden. Veel wandelen dus! Op die manier kunnen de proprioceptoren (sensoren in o.a. de spieren en huid) zich zo snel mogelijk aanpassen op de nieuwe beweeglijkheid en is de kans op verrekkingen en andere blessures geminimaliseerd!

 

  • Tevens adviseer ik een termijn voor de eerst volgende behandeling. Over het algemeen varieert dit tussen de 6 weken tot een jaar, geheel afhankelijk van de bevindingen tijdens het consult. In grote lijnen kun je stellen dat een “APK” eens per half jaar het meest gebruikelijk is, mits er geen grote problemen zich voor doen in de tussentijd. Ik plan jouw volgende afspraak bij voorkeur direct in, om teleurstellingen met wachttijden te voorkomen.

Trainingsadvies of rijtechnische analyse

Desgewenst kan ik meekijken tijdens jouw training om zo de gegeven adviezen wat tastbaarder te kunnen maken en om een idee te krijgen hoe ik jullie nog beter van dienst kan zijn tijdens de behandelingen.

 

Mijn expertise ligt op het vlak van biomechanica. Tevens kan ik met jouw eigen trainer overleggen, zodat jullie de adviezen kunnen implementeren in jullie eigen trainingen.  

 

 

Mijn vaste lesroutes zijn populair en zitten vaak vol. Mocht je een vaste plek willen, dus niet eenmalig, dan plaats ik je graag op de wachtlijst.

trainingsadvies.jpg

Een vraag of interesse? Neem direct contact op met Chrissy.

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op.

Simon Vestdijk Erf 18

3315 CR Dordrecht

06 - 48 511 308

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Je bericht is verstuurd

bottom of page