top of page

Trainingen toegespitst op biomechanica van het (sport)paard

In de manier van lesgeven is Chrissy beïnvloed door haar grote anatomische en biomechanische kennis van het paard. Zo wordt er veel aandacht gegeven aan de rechtgerichtheid van het paard, lengte in de hals en het van achteruit naar voren toe trainen.

 

Merendeel van haar lesklanten komen uit in de dressuursport tot subtop niveau en hebben welzijn en harmonie hoog in het vaandel staan tijdens de trainingen. 

Correct opleiden

van het paard

Biomechanica

    Gezondheid van het paard in training

Proefgericht trainen

Harmonie

“Het welzijn van onze paarden combineren met de sport is zeker mogelijk, maar daarvoor moeten we onze paarden leren begrijpen.

Waarom doen ze wat ze doen? Hoe werkt het paardenlichaam? Wat weten we en wat weten we nog niet? Wat is verantwoord trainen en hoe trainen we zo effectief mogelijk, met de minste kans op over- of onderbelasting?”

Welzijn en sport gaat hand-in-hand met kennis en wetenschap.

Chrissy Fens

Kernpunten in de trainingen

  • Veel aandacht voor de basisvoorwaarden.

  • Uitgebreide methodiek voor rechtrichten van een paard, zodat de ruiter echt gaat begrijpen wat er aan de hand is

  • Gedegen kennis overdragen over toegepaste anatomie en biomechanica, op een manier dat iedereen dat kan begrijpen.

  • Toegepaste (sport)fysiologie; wat gaan we trainen en hoe trainen we daar op een verantwoorde manier naar toe.

  • Uitvoering van de oefeningen perfectioneren; creëren van meer harmonie.

  • Antwoorden op de "waarom"-vraag

Vanzelfsprekend is elke training toegespitst op de individuele combinatie

Bijscholing en kwaliteitsverbetering

Chrissy investeert veel tijd in bijscholing en kwaliteitsverbetering binnen het vak als instructrice zelf. Ook volgde zij de opleiding tot KNHS Official B/L en later ook M1/M2.
 

In 2019 is Chrissy begonnen met het jaartraject "Dressagepro Trainersclub", waarin zij een jaar begeleid is geweest door topexperts zoals Rien van der Schaft. 
 

Daarnaast is er een continue ontwikkeling op het gebied van bijscholing in kennis. Chrissy bezoekt regelmatig congressen of volgt trainingen die haar meer toepasbare kennis geven. Hierdoor kan zij de trainingen op basis van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten vormgeven en haar leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen.

fenna.jpeg
bitmagazine2.jpg

Revalidatie

Tijdens revalidatietrajecten kan Chrissy de eigenaar en het paard bijstaan voor een goed verloop van deze, vaak vervelende en intensieve, periode. Samen met de eigenaar en de dierenarts wordt het paard goed in de gaten gehouden en worden veranderingen tijdig opgemerkt om zo recidief en complicaties voor te zijn.

Revalidatie begeleiding opstarten is zinvol vanaf het moment dat er gestapt kan worden onder het zadel. Chrissy komt aan huis zodat het paard in zijn eigen omgeving kan blijven.

Door haar ruime ervaringen en goede connecties kan er worden bijgestuurd waar nodig.

Revalidatietrajecten blijven ten alle tijde volgens het voorgeschreven schema van de behandelend dierenarts. Bij eventuele bijzonderheden zal Chrissy corresponderen met de arts (uiteraard met toestemming van de eigenaar).

tessakieran.jpg
"Chrissy is supergoed in haar vak en buitenom dat ze fijn les geeft, maakt ze mij ook bewust van waarom ik wat doe. Ik vind het vooral fijn dat Chrissy gefocust is op een goede en fijne basis en daar vanuit ga je verder. Mijn paard is veel sterker in de achterhand geworden en loopt veel makkelijker in balans."

Tessa Kluiters

Kennisdeling

Naast sportbegeleidingen en revalidatietrajecten bij klanten thuis, is Chrissy ook een graag geziene gast voor lezingen en clinics.


Kennisdeling is immers het leukste om te doen!
Informeer naar de mogelijkheden.

osteopathaat-paard.jpg

Een vraag of interesse? Neem direct contact op met Chrissy.

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op.

Simon Vestdijk Erf 18

3315 CR Dordrecht

06 - 48 511 308

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Je bericht is verstuurd

bottom of page